Δωρεάν Μεταφορικά για Παραγγελίες άνω των 50€ Τηλεφωνικές Παραγγελίες 2410552100 Δωρεάν Αλλαγή

Καλαθι Αγορων

0 προϊόν(τα) - 0,00€
Τα καλάθι αγορών σας είναι άδειο!
Κατηγορίες

Writen By: Δημήτρης Published In: ROOT Created Date: 2018-03-19 Hits: 805 Comment: 0

Η επιλογή ενός sneaker παπουτσιού δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική ή τη μόδα της εποχής, αλλά κυρίως με τη λειτουργικότητά του. Το παπούτσι πρέπει να υπηρετεί το πόδι, όχι το αντίστροφο. Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια που συχνά ξεχνάμε πάνω στην κάψα μας να πάρουμε το νέο μοντέλο που μας γυάλισε στη βιτρίνα -και συχνά την πατάμε.​

Η επιλογή του σωστού παπουτσιού δεν είναι πυρηνική φυσική. Λογική χρειάζεται. Δώστε βάση στα βασικά και όλα θα πάνε καλά.

1. Ένα παπούτσι δεν κάνει όλες τις δουλειές
Τα παπούτσια περπατήματος είναι κατά κανόνα πιο δύσκαμπτα σε σχέση με τα παπούτσια τρεξίματος, τα οποία είναι πιο ευλύγιστα. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να κάνετε και τις δύο δραστηριότητες συχνά, χρειάζεστε σίγουρα δύο διαφορετικά ζευγάρια παπούτσια.

2. Μέτρα το πόδι σου
Ακούγεται κάπως υπερβολικό και γενικόλογο, ωστόσο στην πραγματικότητα το να ξέρεις τι νούμερο φοράς δεν αρκεί. Οφείλεις να ξέρεις το πόδι σου καλύτερα απ’ αυτό. Να γνωρίζεις τρόπον τινά το αποτύπωμά του. Κάθε πόδι είναι διαφορετικό, άρα και οι ανάγκες του. Για παράδειγμα, αν νιώθεις ότι το παπούτσι που δοκίμασες θα έπρεπε να είναι πλατύτερο αυτό δεν σημαίνει ότι παίρνοντας το μεγαλύτερο νούμερο λύνεις το πρόβλημά σου, ναι;

3. Το απόγευμα είναι όλα τα λεφτά
Κι όμως, το απόγευμα είναι η ενδεδειγμένη ώρα για να αγοράσεις αθλητικό παπούτσι κι αυτό γιατί την ώρα εκείνη το πόδι σου θα έχει «απλώσει» (από το καθημερινό περπάτημα) τόσο όσο να έχει φτάσει στις πραγματικές του διαστάσεις. Α, και πάντα δοκιμάζουμε παπούτσια με τις δικές μας κάλτσες και όχι με του μαγαζιού.

4. Εσύ κρίνεις την άνεση
Σε κάθε περίπτωση ο μοναδικός κριτής της άνεσης ενός παπουτσιού είσαι εσύ ο ίδιος. Φόρεσέ το και περπάτα αρκετά μέσα στο μαγαζί, μέχρι να είσαι σίγουρος.

5. Η μάρκα δεν είναι το παν
Ναι, ξέρω, είναι η εποχή τέτοια που πολύς κόσμος είναι «φενταγίν» μιας συγκεκριμένης μάρκας για χρόνια και πίνει νερό στο όνομά της. Αυτό είναι αποτέλεσμα του χρόνιου, επίμονου μάρκετινγκ συγκεκριμένων μεγάλων εταιριών του χώρου, εντούτοις δεν θα έπρεπε να είναι το δικό σου κριτήριο αγοράς. Δοκιμάζοντας παπούτσια από διαφορετικές μάρκες (τουλάχιστον 5-6), θα ανακαλύψεις ίσως με έκπληξη πως μία από αυτές -που μπορεί να μην την είχες ακούσει καν πριν μπεις στο μαγαζί- ταιριάζει στο πόδι σου τόσο καλά που θα εύχεσαι να την είχες δοκιμάσει νωρίτερα.

6. Ο κανόνας του αντίχειρα
Τον εφάρμοζαν οι μαμάδες μας και κάτι ήξεραν. Η απόσταση ανάμεσα στην άκρη του μεγάλου σου δακτύλου και του τέλους του παπουτσιού πρέπει να είναι όσο το πλάτος του αντίχειρά σου. Απαράβατος νόμος. Επίσης, όπως σωστά λένε οι ορθοπεδικοί, ξέρεις ότι το παπούτσι που φοράς έχει το σωστό μέγεθος όταν μπορείς με άνεση να κουνήσεις εντός του όλα σου τα δάχτυλα.

7. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις
Χρυσός κανόνας της ζωής, που στην περίπτωσή μας ισχύει εν πολλοίς για τα αθλητικά παπούτσια, αλλά όχι για τα sneakers. Εκτός αν πιστεύεις ότι «οφείλεις» να πληρώσεις τον κούκο αηδόνι μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει το σνίκερ που σου αρέσει να το έχει διαφημίσει π.χ. ο Jay-Z ή η Rihanna.Μα, ακόμα κι αν αυτό ισχύει, τι; Something runs in the gypsies, που λένε και στο χωριό μου. 


Tags:

sneakers tips

Share


Leave A Comment

Captcha